Sizi Arayalım

Bu haberimizde sizlere havalandırma sistemi nedir çalışma prensipleri nelerdir bunlardan bahsediyor olacağız ve bu bilgilerle sizlerde havalandırma sistemleri hakkında genel bir bilgiye sahip olacaksınız..

Öncelikle Havalandırma Nedir ?

Farklı malzeme ve yöntemler kullanarak kapalı bir mekanın havasının değiştirilmesi işlemine havalandırma denir. Bu havanın değiştirilmesini sağlayan sistemlere ise havalandırma sistemleri denir. Kapalı mekan içerisinde biriken kirli gazların ortamdan çekilmesini aynı zamanda diğer yandan da kirlenmiş olan havanın temizlenmesine yardımcı olan bu sistemler insanlar için gereken sağlıklı ve temiz havayı oluştururlar. Ortamda ki kötü kokan havanında ortamdan alınarak içeride daha temiz bir koku oluşmasına katkıda bulunurlar. Havalandırma doğal yollarla sağlanabileceği gibi doğal yollarla sağlanamayan mekanlarda ise havalandırma sistemleri devreye girmektedir.

Havalandırma Sistemlerinin Avantajları Nelerdir ?

  • Ortam havasının sürekli yenilenmesi ile devamlı taze oksijen sağlanması
  • Nem ve sıcaklığın havalandırma sistemi ile konfor seviyesinde tutulması.
  • Patlama ve yangın gibi kötü olayların yaşanmasının önüne geçilmesi.
  • Hava kirliliğinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olması.
  • Ortamlarda pis kokuların yayılması gibi istenmeyen hava akımlarının oluşmasının engellenmesi.

Neden Havalandırma İşlemi Yapılmalı?

Kapalı bir ortamda duran hava, zaman geçtikçe doğal karışım oranlarında kayba uğrar ve bizler için sahip olduğu konfor şartlarından uzaklaşır. Bu durumda iken iç ortam ısısı arttıkça terlemeye, düştükçe de üşümeye yol açar. Oksijen oranındaki düşme ile de nefes almada zorluk yaşanmaya başlar. Normal seviyede olması gereken oksijen miktarı, havalandırma sistemi kurulmadığından düştüğü için baş ağrısı ve yorgunluk gibi hisler ortaya çıkar. Bunların yaşanmaması için yaşam alanlarımızda bulunan oksijen miktarının %21 seviyesine çıkarılması gerekmekte. Bunu da havalandırma yaparak sağlamak mümkün.

Bu yazımızda sizlere havalandırmanın önemini ve farklı sistemleri anlattık. Böyle bir uygulamaya başvurmadan önce uzman mühendislerden yardım almanızda fayda var.

Copyright © İs-Me İklimlendirme Sistemleri

WhatsApp Yol Tarifi Al Hemen Ara